Zilveren kettingen

Zilveren kettingen en hun verzorging

Het is niet moeilijk om helemaal weg te zijn van zilveren kettingen. Vanwege de flonkering en veelzijdigheid is het heel simpel vast te stellen dat zilver tegenwoordig een van de meest populaire edelmetalen is voor kettingen.
Toch worden de zilveren kettingen in het juwelendoosje vaak genegeerd om een simpele maar vervelende reden: de aanslag op de kettingen. Wanneer zuurstof of zwavel in contact komt met zilver dan ontstaat er een soort van chemische reactie op de oppervlakte van het zilver en zorgen ervoor het zilver verkleurt. En zeg nou zelf, dat wil toch niemand?

Gelukkig kan de eerdergenoemde verkleuring voorkomen worden. Het onderhouden van zilver en daarmee de aanslag verminderen is net zo eenvoudig als het doen van de afwas. Het enige wat je moet doen is jezelf bewapenen van enkele feiten omtrent zilver en een paar hints en tips om schoon te maken. Met onderstaande tips ben je weer in staat om je prachtige zilveren kettingen te dragen.

Ten eerste een paar feitjes over het edelmetaal zilver. De puurheid van het zilver bepaalt hoe snel de aanslag op het zilver verschijnt. Hoe puurder het zilver van je kettingen des te lager de kans op aanslag. Verder heeft zuurstof ook invloed op het uiterlijk van zilver. Sommige edelsmeden maken handig gebruik van door daarmee bepaalde donkere kleurtinten aan de ketting mee te geven.

De meest simpele tip die gegeven kan worden om de aanslag op je zilveren kettingen te verminderen of te voorkomen is door de kettingen heel vaak te dragen. De oliƫn in je huid maken namelijk de ketting schoon en zorgt ervoor dat de ketting blijft fonkelen. Een andere handige tip is om elk contact met chemische schoonmaakmiddelen te vermijden. Voor producten met zwavel erin vermijden. Je vindt zwavel onder andere in mayonaise, eieren, mosterd en uien. Direct zonlicht zorgt ook voor aanslag dus het is aan te raden om je zilveren ketting af te doen voordat je zonnen.

Tot slot zijn lotions, cosmetica, haar spray en parfums ook vijanden van zilver en kunnen de aanslag snel doen toenemen. Het is om deze reden dat pas aan het einde de zilveren ketting om de bruid heen gedaan wordt om zo de finishing touch niet aan te tasten.