Zilveren trouwringen

Zilveren trouwringen worden steeds vaker gekozen om de liefde te symboliseren

Naast witgouden, geelgouden, rose gouden en platina bestaan er ook zilveren trouwringen. Zilveren trouwringen zijn traditioneel een veel gezien sieraad bij bruiloften. Ondanks al het geweld van alle nieuwkomers op het gebied van trouwjuwelen, houdt de zilveren trouwring goed stand.

zilveren-trouwring-6

Bij het kiezen van het metaal voor de trouwring moet er rekening gehouden met het feit dat niet alle metalen als gelijken beschouwd moeten worden. Ze hebben allen verschillende eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat je keuze net even iets anders uitvalt. Zo is platina het meest duurzame edelmetaal, maar heeft het direct ook het hoogste prijskaartje. Goud is goedkoper dan platina, maar is niet zo duurzaam en is gevoelig voor krassen. Het is dus goed om even stil te staan bij de eigenschappen van de verschillende soorten metaal.

Het soort metaal van een trouwring wordt vaak gekozen op basis van mode of levensstijl. Zilver wordt vaak gekozen vanwege de fonkeling en de duurzaamheid van het metaal. Vooral het laatste aspect is van groot belang, omdat een trouwring toch een heel leven mee moet gaan. De duurzaamheid van zilver komt vaak van een combinatie van Sterling zilver met een ander metaal zoals nikkel of koper. Puur zilver is helaas niet zo duurzaam en is gevoelig voor krassen. Het is daarentegen wel een van de zachtere edelmetalen waardoor het relatief eenvoudig is voor de juweliers om de trouwring op maat te maken of om een persoonlijke boodschap in te graveren.

zilveren-trouwring-5

Zilver wordt steeds vaker gecombineerd met diamanten, omdat zilver ervoor zorgt dat diamanten er warm en fonkelend uitzien. Of je nu kiest voor een solitaire setting waarin een enkele diamant het middelpunt van de trouwring vormt of wanneer je kiest voor een zilveren trouwring met drie stenen. Je zal altijd zien dat de diamanten er net iets warmer uitzien wanneer je een zilveren ringband hebt.

Zilver behoeft wel wat onderhoud naar verloop van tijd, maar vaak zit dit onderhoud in het opnieuw vergulden of polijsten van de ring. Dit wordt vaak gratis gedaan door de juwelier waar je de trouwringen hebt aangeschaft. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

zilveren-trouwring-4